Karu lopputulema

Gnistan kiitteli FC Jazzin puolustuspään huonosta pelaamisesta ja vankisti karkumatkaansa lohkokärjessä. FC Jazzin ote katosi viimeisellä kympillä ja Gnistan pääsi tekemään kolme maalia ottelun lopussa.

Joukkueella on kaksi kamppailua jäljellä ja pari pistettä tulee raapia vielä kasaan.

Ottelun alussa Gnistan osoitti olevansa lohkon kärkijoukkue ja sai luotua painetta FC Jazzin päätyyn liukkaalla pelillä. Ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue johti ottelua lukemin 2-0. Jesse Ahonen pääsi laittamaan pallon ensimmäisen kerran helposti ottelun kuudennella peliminuutilla FC Jazzin maaliin. Tilannetta edelsi huono purkupallo suoraan Ahosen jalkaan. Jakson puolivälissä Gnistanin kapteeni Tuomas Mustonen juoksi keskeltä karkuun ja sai laittaa laidalta tulleen syötön vauhdilla Eetu Lindforsin taakse.

FC Jazz pääsi mukaan pelin vanhetessa ja sai luotua maalipaikkoja ottelussa riittävästi ennen Gnistanin kolmatta maalia. Tobias Laaksosen laukaus kimposi ottelun 50 minuutilla Gnistanin ylärimaan. Nicolaksella oli asenne kunnossa ja hänen haastonsa toivat parhaat punaisten paikat. Myös Juho Lehtonen oli kärjessä pelipäällä ja pari kertaa jäi pienestä kiinni, ettei hän ehtinyt paluupalloon kiinni. Hieman Tobias Laaksosen yläriman jälkeen Juho Lehtonen riisti pallon Gnistanin puolustajalta, joka joutui rikkomaan läpiajoon lähtenyttä Lehtosta kortin arvoisesti.

Kun FC Jazz ei onnistunut kavennusyrityksissään, niin Gnistan rokotti armotta taas puolustuksen virheen jälkeen toisen jakson 81 minuutilla. Tuomas Mustosella oli helppotyö nostaa pallo verkonperälle läpiajonsa päätteeksi. Kolmannen maalin jälkeen Gnistan tyylitteli vielä kaksi kaunista maalia FC Jazzin puolustuksen keskeltä, kun Zakaria Kibona ja Jesse Ahonen onnistuivat sijoittamaan pallot alanurkaan läpiajoistaan. FC Jazzin ainokaisen teki Benjamin Tuovinen 87 minuutilla.

Seth Ablade pettyi loppulukemista,
- Gnistan osoitti tänään millainen joukkue on sarjakärjessä. Me päästimme heidät kuitenkin liian helpolla. Gnistan pelasi hyvin, mutta tuollaisia lukemia emme olisi saaneet päästää syntymään. Meillä oli omat paikat, joista pienellä tuurilla olisi saatu maalejakin tehtyä. Lopputulos oli tyly tilanteisiin nähden ja parempaan tulee kahdessa viimeisessä pelissä pystyä.

Oliver Nabb ja Joona Visavuori pelasivat puolustuksen laidoilla omalla tasollaan, mutta FC Jazzin keskusta niin puolustuksessa kuin keskikentällä ei pysynyt taitavien Gnistanilaisten vauhdissa. Keskikentän laidoilla Nicolaksen lisäksi myös Mostafa Mohammadi loi vaarallisia tilanteita nousuillaan. Tobias Laaksonen vertyi Benjamin Tuovisen lailla ottelun loppua kohti.

Pääsy neljän parhaan joukkoon karkasi Gnistan tappion myötä. Kahdessa viimeisessä pelissä riittää kuitenkin vielä panosta, sillä putoamisviivan alla oleva KäPa ja sen kanssa samoissa pisteissä oleva EPS ovat viiden pisteen päässä. GrIFK on neljän pisteen päässä. Jazzin kanssa samoissa pisteissä on lisäksi P-Iirot.

FC Jazz kohtaa kotonaan hyvään vireeseen päässeen FC Espoon, sekä kauden viimeisessä pelissä SalPan vieraissa. FC Jazzin pitääkin saada pisteitä, jos sen alapuolella joukkueet ottavat voitot lopuissa otteluissaan sarjapaikan varmistamiseksi.