Kaarinassa tasattiin pisteet

Waltteri Riihimäen upea maali, Eetu Setäsen johtajuus ja Arttu Lötjösen esiinmarssi FC Jazzin kohokohtia tasapelissä.

Waltteri Riihimäki laukoi FC Jazzin 1-2 johtoon toisen puoliajan aluksi.

KaaPo ja FC Jazz tarjosivat kauden avauksessa kaksijakoisen ja tunteikkaan ottelun, jossa kotimainen jalkapalloväki taisi saada heti aimo annoksen muistutusta, miksi kannattaa tulla paikan päälle katsomoon. KaaPo oli lähes koko ensimmäisen jakson pikajunakuskin paikalla ja vei peliä vauhdikkaasti. FC Jazz puolusti kuitenkin tilanteet ja kunnon maalipaikoille kotijoukkue ei päässyt. Jakson loppupuolella valkoisessa peliasussaan pelannut FC Jazz pääsi peliin paremmin mukaan. Tätä ennen KaaPo oli kuitenkin siirtynyt ottelun 13 minuutilla johtoon Juho Salmisen ensimmäisellä maalilla, kun hyvin pelanneelle Janne Järnstedtille kävi ikävä arviointivirhe maalilla.

FC Jazz tuli tasoihin, kun ensimmäisen puoliajan pienten torikokousten jälkeen pidettiin ottelun 45 minuutilla FC Jazzin vapaapotkun jälkeen hieman suurempi tapahtuma kentällä. Lopputulemana kotijoukkueen Niklas Blomqvist poistettiin kentältä suoralla punaisella ja Joonas Meura vaihdettiin Jussi Lemioon. Meuran jalkavamman vakavuus selviää myöhemmin. Tilanteesta seuranneen rangaistupotkun laittoi tutusti maaliin Jussi Aalto, jonka maalivire näyttää säilyneen pandemiakauden jälkeenkin hyvänä.

Heti toisen puoliajan aluksi Waltteri Riihimäki käytti suonenvetonsa hyödyksi ja laittoi pallon silmät kiinni kotijoukkueen maalivahdin Teemu Muurisen taakse vasempaan yläkulmaan. FC Jazz siirtyi 1-2 johtoon ottelun 51 peliminuutilla. Waltteri Riihimäki totesi pelin tauottua,
- Videolle pitää mennä. Sen verran laadukkaasti lapikas heilahti, että itseltä jäi laukaus täysin näkemättä.

Vierailijoiden iloa kesti vain 10 minuuttia, kun Juho Salminen osui toistamiseen. KaaPon nopean hyökkäyksen päätteeksi Salminen ohjasi pallon maalin edestä FC Jazzin maaliin ja viimeisteli ottelun loppulukemat 2-2. Salminen olikin KaaPon vauhdin ilmentymä aina vaihtoonsa saakka ja teki lujasti töitä hyökkäyspäässä. FC Jazzin puolelta Jussi Aalto viritteli yhden käden sormen verran läheltä piti laukaisupaikkoja, mutta kotijoukkue piti hänet tiukasti aisoissa.

Eetu Setänen oli puolustuksessa hankintansa arvoinen pelaaja ja käytännössä voitti kaikki pääpallot, sekä uurasti muutenkin puolustuksen keskellä tyylikkäästi,
- Taisi KaaPon kulmapotkujen antaja tähdätä nyt liikaa tutun raumalaisen metrin muiden yläpuolella olevaan päähän, viittasi Setänen tuttuun kaveriinsa Niklas Kuusioon, joka uurasti KaaPon erikoistilanteiden antajana.

FC Jazzin kokoonpanossa oli kolme Kakkosen ensikertalaista, kun Ville Aaltonen, Justus Rantanen ja Arttu Lötjönen olivat vaihtopenkillä. Heistä vuonna 2004-syntynyt Arttu Lötjönen pääsi kentälle reippaaksi vartiksi ja haastoi yhdessä myös vaihdosta tulleen Mostafa Mohammadin kanssa KaaPon puolustuksen Teemu Tuomista aktiivisesti. Ilman Tuomisen hyviä otteita olisi laidalta rakentunut useampikin vaaratilanne enemmän.

Seth Ablade oli muun joukkueen tavoin tyytyväinen ja mietiskelevä lopputuloksen osalta,
- Olimme häviöllä, menimme johtoon ja pelasimme miesylivoimalla. Kolme pistettä oli tarjolla ja piste saatiin. Siihenkin pitää olla tyytyminen. KaaPo on erinomainen joukkue, joten kyllä tähän varmasti pitää olla tyytyväinen, vaikka lievä harmituskin on päällä.

FC Jazzin otteissa näkyi hieman sekavuutta ja pallon pitäminen itsellä oli hankalaa tai siitä luovuttiin liian nopeasti. Kokonaisuudessa esityksessä oli ajoittain hyviä elementtejä ja vaihdosta tultiin pirteästi kentälle. Joonas Meuran lisäksi muutama muukin pelaaja tuli vaihtoon pienten vammojen saattelemana, joten tulevan viikon keskiviikon kotipeli Ilves/2:sta vastaan saattaa tuoda ryhmittymään muutoksia. Ilves/2 oli kotonaan hirmuvireessä ja murskasi GrIFK:n peräti 6-1.

Pistetili on avattu ja tästä on hyvä jatkaa matkaa.