Gnistanilta vahva esitys

Ennakkokuulumiset pääkaupunkiseudulta kävivät toteen, kun nousijakandinaatti Gnistan vieraili Porissa.

Syksyllä 18-vuotta täyttävä Joona Visavuori uurasti keskikentällä Gnistania vastaan. Kuva: Urheilusuomi.com

Erikoistilanne pelaaminen ja hankala alku koituivat FC Jazzin turmaksi, kun Gnistan vei pisteet mukanaan 0-4 voitolla tekonurmelta. Alkuvuoden aikana kovaa joukkuetta Kakkoseen rakentanut Gnistan ei antanut FC Jazzin yllättää missään vaiheessa, vaan kontrolloi peliä tyylikkäästi läpi ottelun. Gnistanin maaleista vastasivat maalin takanurkalta kahdesti kulmapotkusta osunut Joonas Salmi, ottelun 6 minuutilla sivuvapaapotkusta pallon päällään tuikannut Cherif Ndiaye sekä PoPankin riveissä taannoin esiintynyt ja vuonna 2011 AC Kajaanin kautta pääkaupunkiseudulle siirtynyt Aleksander Akbar.

FC Jazzin päävalmentaja Seth Ablade oli joutunut rakentamaan pelimiehitystä uuteen uskoon, kun sekä Jussi Lemio ja Juho Kemppinen olivat pelistä poissa. Lemio oli kuumeessa ja Kemppisen pelikykyä tarkastellaan rauhassa koko kesää ajatellen. Tämän johdosta Christian Harjanne pelasi oikeana laitapuolustajana ja suoriutui tehtävästään uudella pelipaikalla mallikkaasti. Joose Mäkinen oli siirtynyt nuorisomaajoukkueesta tutulle topparin paikalle Joonas Meuran viereen. Myös Joona Visavuori ja Toni Pyyranta nousivat avaukseen.

Jos oli ottelun alku viime viikonloppuna Espoossa hankala, niin sitä se oli tälläkin kertaa. Nopea maali heti alkuun ja siihen parinkymmenen minuutin pelin jälkeen toinen maali loivat Gnistanille vapautuneen peli-ilmeen. FC Jazz pelasi läpi ottelun taistelevaa ja tuttua futista, mutta Gnistanin kokemus ja johtoasema eivät tuoneet kotijoukkueella saumoja kavennuksiin. Vierasjoukkueen puolustaminen oli tiivistä ja aukkoja ei helposti löytynyt punaisten hyökkääjille. FC Jazzin parhaimmat paikat siunaantuivat Juho Lehtoselle, joka tällä kertaa ei palloa kuitenkaan maaliin saanut. Gnistanin joukkueessa pelasi myös FC Jazziin vuonna 2015 Gambiasta testiin tullut Saloum Faal. Faal syötti Akbarin tekemän toisen maalin.

FC Jazzin oman maalialueen edustan pelaamisessa oli ottelussa parantamisen varaa. Kolme erikoistilannemaalia on liikaa, kun taistellaan pisteistä. Varsinkin kolmas maali, joka tuli ensimmäisen jakson yliajalla oli pitänyt puolustaa huolellisemmin. Myös Seth Ablade oli mietteliäs ottelun jälkeen,
- Puolustimme tosi pehmeästi omalla maalialueella ja vastustaja taas oli erittäin vahva pääpalloissa erikoistilanteissa. Meiltä oli muutama pelaaja poissa, mutta mahdollisuuden saaneet pelaajat esiintyivät ihan hyvin. Nyt tulee jatkossa uskoa omaan pelitapaamme ja tehdä entistä enemmän töitä, jotta pääsemme voittokantaan.

Toiselle jaksolle FC Jazz tuli pirteästi peliin. Rasmus Laaksonen vaihdettiin laitaan, Tobias Laaksonen nousi keskikentällä ylemmäksi, Eero Lehtinen siirtyi kärkeen ja Toni Pyyranta siirtyi laidasta keskikentän pohjalle. Tobias Laaksosen hyökkäävä pelityyli toi Gnistanin puolustukselle enemmän töitä, mutta maalipaikoille ei päästy hyvistä yrityksistä huolimatta.

Vierasjoukkueen esitys oli kova ja vastaavilla suorituksilla joukkueelle voi ennustaa varsin upeaa pelikautta 2019.

FC Jazz kokoonpano: Tuukka Nurmi, Christian Harjanne, Joonas Meura, Joose Mäkinen, Fatoghoma Kourouma, Nicolas (Aleksanteri Tomberg 68´), Tobias Laaksonen, Pyyranta Toni (Oliver Nabb 91’), Joona Visavuori, Lehtinen Eero, Lehtonen Juho (Laaksonen Rasmus 46’). Vaihdossa lisäksi Eetu Lindfors, Juho Kemppinen ja Joonatan Tuovinen