FC Jazz nollasi paikallisvastustajan

FC Jazz taisteli ja käänsi lopulta ottelun 0-1 vierasvoitoksi Eero Lehtisen maalilla.

Seth Ablade ja Eero Lehtinen punoivat juonia ottelun aikana tuloksellisesti. Kuva: Kari Saha, Urheilusuomi.com

Kauden ensimmäinen paikalliskohtaaminen alkukevään koleassa viimassa sähköistyi muutaman kerran paikallisotteluihin kuuluvalla tavalla, niin kentällä kuin myös vaihtopenkkien puolella. Ottelun erotuomarin Petri Viljasen käsi kävi rintataskussa kertaalleen myös punaista korttia etsien pelin lopussa kun Musan Joni Lämsä poistettiin kahdella keltaisella pelikentän ulkopuolelle.

Tulevalla kaudella Ykköseen lähtevä Musa oli ottelun ensimmäisellä jaksolla niskan päällä ja loi pääsääntöisesti tilanteensa vasemman laidan puolelta SP-Mäkelän ja Matias Sallilan kautta. FC Jazzin puolustuspelaaminen oli kuitenkin uomissaan läpi ottelun ja puoliajan vaarallisimmat paikat Musa sai kulmapotkuista. Jo tavaramerkiksi muodostuneissa kulmissaan Musa sai luotua pari kertaa vaarallisen puskun kohti punaisten maalia, mutta tällä kertaa Eetu Lindfors maalissa nappasi yritykset kiinni.

Eetu Lindfors pelasi FC Jazzin maalissa erinomaisen ottelun. Kuva: Kari Saha, Urheilusuomi.com

FC Jazzin pelaamisesta huokui tekonurmen tuulessa hyvä taisteluilme ja yhdessä tekeminen kuten Seth Ablade on monasti aiemmin jo peräänkuuluttanut harjoituspeleissä. Tällä kertaa se tuotti tulosta, kun Eero Lehtinen laukoi pallon reippaan 70 minuutin pelin jälkeen Musan maalin alakulmaan Fatoghoma Kourouman erinomaisen keskialueen pallon riiston jälkeen.
- Hieno voitto paikallisvastustajasta. Pelaajilla oli hyvä taisteluhenki päällä ja jokainen kentällä ollut pelaaja antoi 100% joukkueen yhdessä tekemiseen. Pelasimme tilanteet monta kertaa hienosti kokonaisuutena loppuun joukkueena ja pelissämme oli riittävää kovuuttakin mukana. Pelin avaamiseen tulemme kiinnittämään vielä huomiota varsinkin kun vastustaja ottaa korkealla prässillä kiinni. Tässä kohtaa kiva voitto ja nyt on reilu kuukausi aikaa rakentaa asioita kuntoon, kertoi Seth Ablade pelin jälkeen.

Musan joukkueessa testissä oleva Taiki Kagayama oli joukkueen näkyvin pelaaja keskikentällä ja osui toisella jaksolla laukauksillaan kahdesti FC Jazzin maalin kehikoihin. Toisessa laukauksessa FC Jazzin maalivahti Eetu Lindfors sai venyä parhaimpaansa torjuakseen pallon tolpan kautta kulmaksi. Musa sai ottelussa kaikenkaikkiaan yhdeksän kulmaa joista se ei tällä kertaa kuitenkaan saanut onnistumista. FC Jazzin puolustuslinjan topparikaksikko Joonas Meura ja Jussi Lemio onnistuivat ottelussa hyvin. Nuori Joose Mäkinen sai tehdä varsinkin ensimmäisellä jaksolla lujasti töitä vastustajan kokeneiden taitureiden kanssa, kun taas toisella laidalla puolustanut ja oivaan pelitunnelmaan päässyt Kourouma aiheutti nousuillaan maalin, sekä muutaman hyvän tilanteen.

Nuoret Joonas Meura ja Jussi Lemio pitivät maalinedustalla vastustajan hyökkääjät kurissa. Kuva Kari Saha, Urheilusuomi.com.

Joukkueet suorittivat toisella jaksolla runsaasti vaihtoja ja tällä kertaa FC Jazzin penkiltä tultiin peliin mukaan paremmin kuin vastustajan puolelta. Brasilialainen Nicolas väläytteli taitojaan muutaman kerran ja kentän pienikokoisin pelaaja pääsi kertaalleen yrittämään päälläänkin maalia hyvästä paikasta. FC Jazzin toisen jakson esitys oli hyvää jatkumoa ensimmäisen jakson vastaavalle vaihdoista huolimatta. Vaihtojen myötä peli kääntyi toisella jaksolla FC Jazzille, joka loikin muutaman hyvän tilanteen ennen voittomaalia. Maalinteossa onnistunut Eero Lehtinen kehui joukkueen yhdessä tekemistä kentällä,
- Joukkue oli yhtenäinen ja saatiin pidettyä Musan vaaralliset paikat vähissä. Musa on ollut aina vahva erikoistilanteissa, mutta tällä kertaa Eetun muutamalla loistavalla kopilla ja hyvällä puolustuspelaamisella pidettiin hienosti nolla omissa. Pystyimme varsinkin toisella jaksolla luomaan hyvillä haastoilla maalipaikkoja ja onnistumaan niistä kertaalleen.

Harjoitusottelusta olivat poissa Iyam Friday, Eetu Vahekoski, Oliver Nabb ja Roope Huhtanen pienten vaivojen johdosta.