ALKUKAUDEN VIRE KADOKSISSA

KaaPo sai juhlia rauhassa kentällä. FC Jazzin esitys jäi kauas edellisviikon paikallispelistä.

Vierailu Kaarinaan ei tuottanut vieläkään FC Jazzille kauden ensimmäistä vierasvoittoa. Isäntäjoukkue oli edellisessä kotiottelussaan kaatanut Kiffenin murskaavasti 5-0 ja se jatkoi samalla vauhdilla myös juhlaottelussaan. FC Jazz oli ottelun alusta alkaen perässä lähes kaikessa vastustajaansa.

Kuvaavaa ottelussa oli, että FC Jazz ei saanut luotua oikeastaan yhtään kunnon maalipaikkaa ja laukausten määräkin jäi yhden käden sormiin. KaaPon pelaaminen oli tyylikästä ja se rakenteli peliä varsinkin ottelun toisella jaksolla pitkillä pallonhallintajaksoilla. Molemmat kotijoukkueen osumat syntyivät ottelun ensimmäisen puolen aikana Juho Salmisen toimesta. Ottelun 15 minuutilla Salmiselle pelattiin pallon puolustuslinjan taakse, josta se oli helppo laittaa sisään. Toinen maali syntyi 26 minuutilla maalin läheltä, kun pääpallo pudotettiin Salmisen jalkaan.

FC Jazz ei saanut pelattua joukkueena ja kentällä mentiin liikaa yksilösuoritteden kautta. Edellisen pelin onnistuneesta pallonhallinnasta ei näkynyt Kaarinassa jälkeäkään ja lukuisat keltaiset kortit tulivat vääriin asioihin keskittymisestä. FC Jazzin pelaajista oli yritteliäin Eetu Kanerva, jonka pelaaminen kesti läpi ottelun.

Parannettavaa riittää loppukauden peleihin ja joukkueen lähtö takaisin Poriin kestikin hieman pidempään kun mennyt peli puitiin kopissa kunnolla läpi. Toinen peräkkäinen tappio sai myös Olli Orvaston mietteliääksi,
- Tällä hetkellä emme saa pelattua kahta hyvää matsia peräkkäin. Vieraissa on vaikeaa, mutta kyllä rehellisyyden nimissä oman pelaamisen tason tulee pysyä vakaampana. KaaPo oli tänään hyvä syntymäpäiväisäntä. Se pelasi mainion pelin, me emme.

Joukkueen vahvuudesta uupuivat pienten loukkaantumisten johdosta Toni Pyyranta ja Joel Lehtonen. Alfren Mapoka palaa Kiffen peliin kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. Joukkueen vahvuudesta on poistunut Aleksanteri Tomberg, joka siirtyy Ruotsin 2-divisoonan Bollnäsiin - tsemppiä Aksulle Ruotsiin.

FC Jazzilla on kolmen ottelun viikko, kun tiistaina matkataan Kiffenin vieraaksi Helsinkiin. Vastaan asettuu joukkue, joka kaatui stadionilla kevätkierroksella lukemin 1-0. Viikon viimeiseen otteluun tulevana lauantaina saapuu kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluun SalPa. Alkukauden hyvät otteet on tulevalla viikolla löydyttävä, jotta matka keskikastissa jatkuu turvallisesti kauden loppuun saakka.

Kiffen – FC Jazz tiistaina 28.8 klo 19.00 Töölö PK 2N

Kokoonpano: Östling, Virtanen, Kanerva, Kuusela, Meura, Tuovinen, Friday (Lehtonen Ju), Aftab, Lehtinen, Riihimäki (Lemio), Laaksonen (Kemppinen)
Vaihdossa lisäksi: Nurmi