Vetisissä olosuhteissa pisteet Espooseen

Honka ratkaisi ottelun toisella jaksolla tekemällä kolme maalia lyhyessä ajassa.

Nicolas ja Joona Visavuori juhlivat FC Jazzin johtomaalia sateisissa olosuhteissa. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Pirteällä pelipäällä ollut Nicolas Gomes Ramos vei FC Jazzin ottelun 13 minuutilla johtoon laukomalla pallon hienosti Hongan maalissa pelanneen Rasmus Leislahden taakse vasempaan alakulmaan. Esityön maaliin teki Jussi Aalto. Nicolaksella oli puolentunnin pelinkohdalla vastaava paikka, mutta toinen yritys meni vain hivenen maalin ohi.

Honka tuli tasoihin vielä ensimmäisellä puoliajan 21 peliminuutilla kun vapaapotku putosi suoraan Joona Rahikan jalkaan pilkun kohdalle. Tilanteessa Rahikka sai vapaasti siirtää pallon Tuukka Nurmen taakse. Ennen Hongan tasoitusta Tobias Laaksonen ampui vapaapotkun tulisesti kohti alakulmaa tuloksettomasti. Puoliajalle mentiin tasaisen jakson jälkeen tasalukemissa.

Seth Ablade oli tyytyväinen siihen että edellisestä pelistä kyettiin parantamaan peliä, mutta harmitteli ettei omista paikoista saatu laitettua palloa maaliin,
- Pelasimme hyvän ensimmäisen jakson ja teimme hienon maalin. Annoimme vastustajalle kuitenkin liian helppoja maaleja ja vastaavasti itse emme onnistuneet tällä kertaa laittamaan omista paikoista palloja sisään. Toisella jaksolla annoimme Hongalle turhaan kaksi nopeaa maalia ja keskittyminen peliin hieman putosi. Tänään moni pelaaja pelasi uudella pelipaikalla johtuen loukkaantumisista.

Toisen puoliajan alkuun FC Jazzilla oli kaksi erinomaista paikkaa siirtyä johtoon. Ensin Rasmus Laaksonen laukoi sivuverkkoon ja hetkeä myöhemmin Jussi Aalto pelasi Tobias Laaksosella upean paikan. Tobiaksen laukaus kimposi kotijoukkueen harmiksi sisätolpasta kentälle. Honka onnistui siirtymään 12 minuutissa kolmen maalin johtoon Camara Idrissan tehdessä puhtaan hattutempun. Kolmas Idrissan maali oli upea laukaus yläkulmaan, jolle Tuukka Nurmi maalissa ei voinut mitään.

FC Jazz sai ottelussa yhteensä yhdeksän kulmapotkua. Tälläkään kertaa kulmapotkuista ei saatu luotua vaarallisia eikä maalia. Eero Lehtinen onnistui ottelun lisäajalla kaunistelemaan laukauksellaan loppunumerot 2-4. Tobias Laaksonen pyöritti peliä mallikkaasti keskikentällä ja nuoret Joona Visavuori sekä Christian Harjanne onnistuivan hieman oudoilla pelipaikoilla laitapuolustajina hyvin. Molemmat ovat kasvaneet menneellä kaudella avauksen pelaajiksi. Myös Rasmus Laaksonen väläytteli osaamistaan.

Joonas Meura ja Joose Mäkinen olivat mukana viimeistelevissä harjoituksissa torstaina, mutta kummankin kohdalla tehtiin niiden jälkeen päätös, että Honka peli jää väliin. Meuran osalta tilanne on synkempi ja koko kausi saattaa olla paketissa, kuten Fatoghoma Kouroumallakin. Seuraavaan peliin Jussi Lemio palaa kentälle kärsittyään pelikieltonsa ja myös Juho Lehtosen jalkavamma lienee siihen mennessä kunnossa. Punaisilla on verkot vesillä, jotta puolustuslinjaan saataisiin vahvistusta loppukauden peleihin.

FC Jazz matkaa seuraavaksi sarjan hännillä majailevan TamU:n vieraaksi.