Positiivinen esitys Vaasassa

Joona Visavuori pääsi armeijasta joukkueen mukaan Vaasaan ja pääsi toisella jaksolla kentälle. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

VPS oli oletetun kova - vierailu Vaasaan tuotti 3-1 tappion

FC Jazz päätti sovittujen harjoitusotteluiden sarjan Elisa Stadionilla, jossa se koki kauden neljännen tappionsa. Vuoden 2021 puolella on pelattu nyt tusinan verran pelejä, joista seitsemän on päättynyt voittoon. Kerran on pelattu tasan, Suomen Cupin ottelussa SJK akatemiaa vastaan, josta SJK akatemia eteni pilkuilla jatkoon. Ykkösen joukkueita FC Jazz ei onnistunut harjoituskaudella voittamaan ja SJK Akatemia oli pari viikkoa sitten Seinäjoella myös parempi.

Ottelu Vaasassa eteni pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, mutta FC Jazzillakin oli hetkensä ja etenkin pelin lopussa löytyi paidan alta lisää pelirohkeutta. Ensimmäisellä puoliajalla VPS rakenteli peliä mallikkaasti ja puhkoi FC Jazzin puolustusta laidalta ja keskeltä. Porilaisten maalissa Vili-Verneri Virtanen pelasi hyvän ottelun ja onnistui torjumaan useammankin maalipaikan, kun VPS pallon onnistui maalipuiden väliin ohjaamaan paikoistaan.

Avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen, kun VPS sai vapaapotkun vasemmalta laidalta. Sebastian Strandvallin hyvän keskityksen ohjasi päällään yläriman kautta sisään Aatu Laatikainen. Pari minuuttia FC Jazz menetti pallon keskialueella ja nopean hyökkäyksen jälkeen Fabrice Gatambiye Ngarura laukoi pallon tarkasti alanurkkaan. Puolen tunnin kohdalla Eino-Iivari Pitkälä jatkoi maalivirettään ja onnistui VPS:n pallon menetyksen jälkeen kolmannella yrityksellä laittamaan pallon verkon perukoille. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Joonas Meura on ollut nyt jalkaoperaation ja sen kuntouttamisen jälkeen kahdessa viime pelissä mukana. Viikko sitten peli katkesi ennen päätösvihellystä sairaalakäyntiin, mutta Vaasassa toppari oli taas kaikkien iloksi mukana kokoonpanossa.

- Ottelun alku oli tänään joukkueelta hieman arkailua, mutta saimme molempien puoliaikojen loppuun pelistä kiinni ja hallittua palloa. Hyvin tehtiin joukkueena töitä ja pelattua omaakin peliä kovaa vastustajaa vastaan. Mukavaa päästä myös itse pelikuntoon ja onneksi viime viikon päähän osunut osuma ei ollut vakavampi, kommentoi Meura.

Toisella puoliajalla nähtiin vain yksi maali, kun 56 peliminuutin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Samba Sillah pääsi vapaasti keskeltä laukomaan ottelun loppulukemat 3-1 tolpan kautta. FC Jazzilla oli ottelun lopussa muutama paikka kaventaa, joista paras osui Waltteri Riihimäelle. Kaiken kaikkiaan positiivinen esitys joukkueelta yhtä Ykkösen ennakkosuosikkia vastaan.

Päävalmentaja Jani Uotinen totesi pelin jälkeen kaksijakoiset tunnelmat.

- Harjoituskausi on mennyt hienosti eteenpäin ja alan tunnistamaan joukkueessa jo paljon sitä mitä haluamme valmennuksellisesti kentällä näkyvän. Tänään mentiin pelissä vähän laidasta laitaan. Ajoittain kentällä näkyi erinomaisia otteita ja toisaalta sitten hyvä vastustaja onnistui saamaan meidät lujasti puolustuskannalle. Kaiken kaikkiaan tähän kohtaan hyvä harjoituspeli tappiosta huolimatta, kommentoi Uotinen peliä.

Palloliitto tiedotti tänään, että Kakkosen kausi A- ja B-lohkon osalta alkaa touko-kesäkuun vaihteessa, riippuen viranomaismääräyksistä. Kauden alkaessa aikaisintaan vasta toukokuun lopussa, joukkue todennäköisesti tulee sopimaan muutaman harjoitusottelun lisää - niistä tiedotetaan niiiden varmistuessa.