Pilkkumaalilla voitto

FC Jazzin harjoitusottelut jatkuivat mainiosti. Varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla erinomaisesti pelannut KaaPo kaatui lukemin 1-0.

Nicolas esiintyi vauhdikkaasti toisella jaksolla ja oli mukana ottelun voittomaalissa.

Kentän laidalle oli lauantaina saapunut mukavasti yleisöä seuraamaan aurinkoisessa säässä pelattua ottelua, jota KaaPo hallitsi peliä ottelun ensimmäisellä jaksolla. Edellinen harjoitusottelu KaaPoa vastaan kuukausi sitten päättyi kaarinalaisten 2-4 voittoon ja nytkin KaaPo kontrolloi sekä rytmitti peliä hyvin.

FC Jazzilla oli alla kolme tappiotonta ottelua, joissa kahdessa viimeisessä se ei ollut päästänyt omiin maalia. Ensimmäisellä jaksolla KaaPolle aukeni heti ottelun alussa pari paikkaa avata maalitili, mutta läpi pelin kaarinalaisia vaivannut huolimattomuus loppuratkaisuissa auttoivat porilaisia pitämään maalinsa puhtaana. KaaPo pyöritti ottelun alussa pitkiäkin pallonhallintajaksoja ja hyökkäsi hyvin vasemman laidan kautta tilanteisiin. FC Jazzin keskikenttä joutui juoksemaan pallon perässä ja oman pelin rakentelussa oli vaikeuksia ja hyökkäykset jäivät vähiin. Toiselle puoliajalle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla FC Jazz pääsi paremmin peliin mukaan ja ottelu tasottui. KaaPolla oli tuhannen taalan paikka ottelun 53 minuutilla, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi syntyi lähes avoin maalipaikka. Tässäkin tilanteessa KaaPo hyökkääjä laukoi pallon pesäpallokentälle. Yhdeksi Kakkosen B-lohkon suosikiksi nostetut kaarinalaiset olivat hienokseltaan ohjaajan paikalla myös jälkimmäisellä puoliskolla, mutta ottelun ainoan maalin teki kotijoukkue. Puoliajalla kentälle laitaan vaihdettu ja myöhemmin kymppipaikalle siirretty Nicolas laukoi pallon KaaPo-puolustajan käteen 78 minuutilla. Tuomitun pilkun ampui voimalla sisään Joonas Meura.

FC Jazz puolusti nyt kolmannen ottelun peräjälkeen mainiosti, eikä päästänyt taaskaan omaan päähän maalia. Seth Ablade olikin tyytyväinen joukkueen puolustamiseen,
- Emme tänään päässeet hyökkäyspelaamisessa kunnolla tilanteisiin, mutta puolustimme hyvin. KaaPo on hyvä joukkue ja jouduimme tänään enemmän vastaanottamaan kuin luomaan itse peliä. Muutos edellisen viikon TamU-peliin olikin iso, jossa käytännössä hallitsimme peliä täysin. Joukkueelta kuitenkin kova suoritus pelata kolmas voitokas harjoituspeli putkeen, jossa vastustajan ei ole annettu tehdä maalia. Kuukausi sitten KaaPo teki neljä maalia, joten kyllä tässä lopputulemaan pitää kuitenkin olla ihan tyytyväinen sarjakauden lähestyessä.

Kotijoukkueen esityksessä oli paljon hyvää. Hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti kun paikka tuli ja puolustuspelaaminen oli rauhallista, vaikka KaaPo ajoittain peliä hallitsikin pitkiäkin jaksoja ja juoksi paljon laidalta läpi. Punaisten joukkueessa korostuu materiaalin tasaisuus ja vaihtopenkiltä löytyy vaihtoehtoja. Nicolaksen tulo kentälle toi yllätyksellisyyttä ja hänen kauttaan päästiin muutaman kerran vauhdikkaaseen hyökkäykseen. Myös Fatoghoma Kourouman hyökkäävä puolustaminen on laadukasta. Joose Mäkinen taisteli tiukasti ja otti pelin loppuhetkillä myös toisen keltaisen kortin kamppailutilanteessa, joutuen suihkuun ennen pelin päättymistä.

KaaPo-pelistä olivat poissa sairastelun vuoksi Eero Lehtinen, Iyam Friday sekä pienien vaivojen kanssa kamppailevat Toni Pyyranta ja Roope Huhtanen. Oliver Nabb oli jo kokoonpanossa, mutta paranteli vielä varmuuden vuoksi vammaansa.

FC Jazzin kokoonpano: Tuukka Nurmi, Joose Mäkinen, Joonas Meura, Jussi Lemio, Fatoghoma Kourouma, Christian Harjanne (45’ Nicolas), Juho Kemppinen, Joona Visavuori (56’ Aleksanteri Tomberg), Rasmus Laaksonen (68’ Mostafa Mohammadi), Tobias Laaksonen, Juho Lehtonen (62’ Eetu Vahekoski -> 79’ Joonatan Tuovinen).
Vaihdossa lisäksi: Eetu Lindfros ja Oliver Nabb

Kuva: Urheilusuomi.com