OLS katkaisi putken

Runsasmaalinen ottelu kääntyi kotijoukkueelle. OLS – FC Jazz 5-3 (3-1)

Ykkösen ylemmän loppusarjan ensimmäinen peli tuotti FC Jazzille tappion Oulussa, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa viidesti. AC Oulun reservijoukkue jatkaa taistelua Ykkösliigan nousupaikasta ja sen voitettujen otteluiden putki nousi nyt kuuden ottelun pituiseksi. Tappion myötä FC Jazzin mahdollisuudet kavuta sijalle kolme karkasivat.

FC Jazzin onnistui toisen jakson alun hyvällä esityksellä nousta kahden maalin takaa 3-3 tasapeliin, kun Onni Helénin kaatamisesta tuomitun rangaistuspotkun ampui tutusti sisään Takaya Sasaki. Reipas viisi minuuttia myöhemmin Firmino venytti jalkansa maalialueella ja ohjasi mieluisan tasoituksen. Tasatilanteessa FC Jazzilla oli vielä mahdollisuus siirtyä johtoonkin, mutta Justus Rantasen pusku jäi OLS:n maalivahdin Johannes Pentin takapuolen alle jumiin.

OLS rutisti pelissä kaksi kertaa kahdella nopealla maalilla karkumatkalle. Ensimmäisellä puoliajalla Daniel Heikkinen ja Onni Suutari onnistuivat minuutin välein siirtää oululaiset 3-1 johtoon. Heikkisen maali syntyi nopeasta hyökkäyksestä, jota porilaiset eivät saaneet katkaistua keskialueella ja myös Suutarin maalissa kotijoukkueen pelaajat pääsivät vapaasti rakentamaan maalipaikan.

Kotijoukkue rutisti vielä kertaalleen itsensä kahden maalin johtoon ennen kuin pelikello ehti osoittaa 70 minuuttia. Onni Suutari teki illan toisen osumansalaukoi pallon maalin 67 minuutin kohdalla ja Eemeli Raittinen päätti nopean hyökkäyksen pari minuuttia myöhemmin maaliin.

Ottelun avausmaali merkittiin FC Jazzin omaksi maaliksi kymmenen minuutin pelin kohdalla. FC Jazzin tasoitus syntyi kulmapotkusta, kun Eero Uusitalo puski pallon kotijoukkueen maaliin.

​​​​​​​FC Jazz jatkaa ylemmän loppusarjan otteluita runsaan viikon päästä, kun sunnuntaina 22.9 Poriin saapuu vieraaksi Atlantis FC, joka voitti omassa pelissään viime maanantaina sarjakärki HJK Klubi 04:n lukemin 1-2. HJK Klubi 04:n tappio ja KPV:n voitto RoPS:sta tarkoitti sitä, että Ykkösen kärkikaksikko on nyt tasapisteissä.