Neljäs tasapeli

Vesisade päättyi ja sunnuntai-ilta kääntyi aurinkoon, kun FC Jazz ja SalPa pelasivat tasapelin Porin stadionilla.

Eino-Iivari Pitkälä ja Joel Lehtonen yrittivät voittomaalia loppuun saakka.

Tappiosarake näyttää yhtä, mutta voittosarakkeessa on vielä pienempi luku. Taisto SalPaa vastaan kulki FC Jazzin lujassa komennossa alun reippaan puolituntia. Palloa liikuteltiin hyvin laidoille ja etenkin Aleksi Toivoselle saatiin pelattua palloa vapaaseen tilaan hyvin. Tällä kertaa viimeinen silaus jäi puuttumaan syötöistä maalin eteen ja vieraat saivat torjuttua syöttöjä useamman kerran päätyrajasta yli. FC Jazz ensimmäisellä puoliajalla yhteensä viisi kulmaa, joista ei vaarallisia tilanteita saatu aikaiseksi.

Ottelun avausmaalin FC Jazz teki jo ottelun neljännellä peliminuutilla, kun Christian Harjanne taisteli pallon omalla puolustusalueella, siirsi sen Joel Lehtoselle, joka kuljetuksen päätteeksi syötti pallon Juho Lehtoselle vapaaseen paikkaan. Lehtosen painava laukaus painui oikeaan yläkulmaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SalPa pääsi paremmin peliin mukaan ja jatkoi samaa tahtiaan toisella jaksolla, niin että tunnin pelin kohdalla ensin tasoitti ottelun pilkusta Olli Jakosen laittaessa pallon maaliin. Pilkku tuomittiin sen jälkeen, kun SalPan pelaaja pääsi kuljettamaan pallon useamman FC Jazzin pelaajan läpi rangaistusalueen sisälle ja lopulta puolustus joutui kaataman hyökkääjän. Pari minuuttia tästä kotijoukkueen puolustus pelasi hieman huolimattomasti ja Eero Lehtinen pääsi laukomaan kauden ensimmäisen maaliinsa viime kauden joukkueensa verkkoon.

Juho Kemppinen rakensi keskikentällä peliä ja istui jonkin aikaa pelin päätyttyä vaihtopenkillä sitä
pohtien,
- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä onnistunut ja pääsimme johtoasemassa tauolle. Toisen puoliajan alku oli heikko. Emme olleet aktiivisia pallollisesti, eikä puolustettu aggressiivisesti. SalPan johtomaalin jälkeen nousimme taas matsiin mukaan ja väänsimme pelin tasoihin, eikä se voittomaalikaan sitten niin kauaksi jäänyt. Tasainen 90 minuuttia tuo meille varmasti pisteitä jatkossa ja työntekoa jatketaan ensi viikolla kohti seuraavaa ottelua. Tappiosarakkeessa on edelleen lukema yksi ja sinne voittosarakkeeseenkin niitä numeroita alkaa kyllä tulemaan.

FC Jazz pääsi taas peliin mukaan parikymmentä minuuttia ennen pelin loppua ja loi useita maalipaikkoja. Tasoituksen ja ottelun loppulukemat onnistui tekemään toppari Eetu Setänen siirtämällä Joose Mäkisen antaman matalan pallon etunurkasta sisään. Hyvän syötön Mäkiselle keskialueelta antoi loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut ja vaihdosta kentälle tullut Benjamin Tuovinen.

Muutenkin FC Jazzin kaavat vaihdosta sisään toimii hyvin peleissä. Eino-Iivari Pitkälä tuo kentälle päästessään alati vaarallisuutta ja nytkin hän pääsi puskemaan pelin lopussa hieman ohi vieraiden maalin. Myös Rasmus Laaksonen loi painetta salolaisten puolustukselle. Hieman ennen Pitkälän puskua Joel Lehtonen pamautti kovaa pystytolppaan ja yliajalla Christian Harjanteella oli kolmen pisteen paikka, jota osa yleisöstä jo alkoi tuulettamaankin. Harjanne totesi pelin jälkeen harmissaan,
- Tuossa maalipaikassa liukastuin juuri kaikkein pahimmassa paikassa.

Sarjaa on nyt pelattu viisi kierrosta ja FC Jazzilla on kerättynä neljällä tasapelillä neljä pistettä. Sarja kolmonen on yhtä monen pisteen päässä, mutta hiljalleen voittojakin pitää tulla. Lopun yrittäminen sai yleisön mukaan ja katsomossa aisti jännityksen voittomaalin syntymisestä. SalPaa vastaan peli oli hallussa, sitten tuli suvanto vaihe ja lopussa haluttiin voittaa tosissaan. Pientä käärmekeittoa on tulevalla viikolla väännettävä ja hyökkäyspäähän on mentävä yhtä nopeasti kuten pelin lopussa sinne rynnistettiin.

Tällä kertaa tasapeli jäi taas harmittamaan, vaikka siihen Setäsen maalilla noustiinkin. Erikoistilanteissa FC Jazz vei kulmat lukemin 7-1, mutta ei saanut niihin tällä kertaa lopullista ideaa syntymään. FC Jazzin joukkueesta puuttuivat pienten loukkaantumisten johdosta Waltteri Riihimäki sekä Eetu Kanerva.

​​​​​​​Seuraavaksi FC Jazz matkaa viikon päästä hurjassa vireessä olevan HJK Klubi 04:n vieraaksi, joka voitti GrIFK:n sunnuntain toisessa ottelussa lukemin 8-2.