KaaPo tyrmäsi

FC Jazz koki yhden historiansa suurimmista tappiosta Kaarinassa. KaaPo voitti 6-0.

FC Jazzille jäi rutkasti parannettavaa seuraavaan otteluun Kaarinan vierailusta.

Seth Ablade joutui parsimaan vierasmatsiin hyvin erilaisen joukkueen siihen nähden kun FC Jazz voitti KaaPon kotikentällään 2-0 kesäkuun alussa. Joukkueen puolustuslinjasta puuttuivat kaikki tuolloin avauksessa olleet pelaajat. Kaarinassa puolustuslinjassa oli tällä kertaa kolme keskikenttäpelaajaa sekä ainoana puolustuspään pelaajana Oliver Nabb.

KaaPon nopeat hyökkääjät loivat pelin alusta alkaen painetta FC Jazzin päähän hyökäten laitojen kautta vauhdilla keskustaan. FC Jazz ei päässyt otteluun mukaan missään vaiheessa ja ensimmäisen kerran pallo oli porilaisten maalissa jo 5 minuutin pelin jälkeen, kun Joona Järvistö siirsi pelivälineen maaliin oikealta laidalta tulleen keskityksen jälkeen.

Kotijoukkue takoi vielä 25 minuutin sisään kolme lisämaalia kun Juho Salminen onnistui kahdesti ja Niklas Kuusio kertaalleen pilkulta. Ensimmäisen maaleista Salminen nikkasti päällään sisään vasemmalta laidalta tulleen nousun jälkeen ja toisen maalin edustalta sisään sutimalla taas vasemmalta tulleen syötön jälkeen. Kuusion pilkku tuli sekin vasemman laidan nousun jälkeen, kun topparina pelannut Benjamin Tuovinen joutui kaatamaan KaaPo-hyökkääjän. Ensimmäisen jakson loppulukemat 5-0 viimeisteli Hans Honkasalo maalin edestä hieman ennen taukovihellystä.

Seth Ablade myönsi rehdisti kotijoukkueen esityksen olleen mainion,
- KaaPo oli tänään todella erinomainen ryhmä ja meidän oli todella vaikea puolustaa kotijoukkueen nopeita hyökkäyksiä. Pelaajamme yrittivät, mutta tänään se ei kyllä riittänyt laisinkaan. Tarkastellaan tätä peliä taas jälkeenpäin ja toivotaan että loukkaantuneista puolustuspään pelaajista saadaan hieman apua seuraaviin peleihin.

FC Jazzin paras paikka ja oikeastaan ottelun ainoa maalipaikka tuli Jussi Aallolle ottelun lopulla, kun Nicolas pääsi syöttämään Aallon läpi. Tällä kertaa Aalto kuitenkin nosti yli vastaantulleen maalivahdin sekä maalin. KaaPo oli hieman aiemmin onnistunut viimeistellä Juho Salmisen hattutempulla lukemat 6-0. Salminen onkin tuonut vireään kaarinalaisryhmään vielä entisestään nopeutta ja onnistunut mainiosti viime peleissä palatessaan TPS:n ryhmästä takaisin joukkueeseen. Salminen on tehnyt kahdessa pelaamassaan ottelussa yhteensä viisi maalia.

​​​​​​​FC Jazz pelaa seuraavan kerran kotonaan, kun vastaan asettuu perjantaina 23.8 klo 18.30 Riku Paularinteen luotsaama Honka akatemia.