KaaPo kaatui Kakkosen Cupissa

Eetu Vahekoski otti joukkueen puolesta luodin vastaan, tuomittu pilkku nosti FC Jazzin tasoihin.

Joonas Meura onnistui pilkussa Kaarinassa ja johti joukkuetta mallikkaasti kapteenina. Kuva: Urheilusuomi.com

Kakkosen Cup alkoi FC Jazzin osalta menestyksekkäästi, kun se kaatoi KaaPon lukemin 1-3. Kotijoukkue meni Kaarinan keinonurmella vartin pelin jälkeen johtoon Juho Salmisen onnistuessa. FC Jazz käänsi pelin ensimmäisen puoliajan lopussa 1-2 johdoksi, kun Waltteri Riihimäki teki ottelun ensimmäisen maalinsa 44 peliminuutin kohdalla. Ennen johtomaalia FC Jazz oli tasoittanut pelin Joonas Meuran laukoessa rankkarin sisään puolen tunnin pelin jälkeen.

Pilkku tuomittiin sen jälkeen, kun KaaPon puolustaja tuli maalipaikkaan päässeen Eetu Vahekosken reiteen jalkapohja edellä. Tuomari antoi Ilmari Heinoselle suoran punaisen. Samassa tilanteessa Vahekoski jouduttiin vaihtamaan ja kentälle pääsi uransa ensimmäiseen edustusjoukkuepeliin 16-vuotias Eino-Iivari Pitkällä. Myös 16-vuotiaalle Justus Rantaselle ja 15-vuotiaalle Arttu Lötjöselle kirjattiin ensimmäiset edustuksen minuutit ottelussa.

Kapteeni Joonas Meura nosti joukkueen työmoraalin ja nuorten onnistumisen esiin,
- Vahekoski otti tänään joukkueen puolesta osuman ja muutenkin pelasimme hyvällä yhtenäisellä työmoraalilla ja joka äijä anto 100 prossaa kentällä. Riihimäki teki tänään kaksi hienoa maalia ja nuorille uusille pelaajille voi nostaa ison peukun, he pärjäsivät miesten vauhdissa hienosti. Tästä jäi joukkueelle hyvä fiilis ja ensimmäinen osatavoite saatiin täytettyä, kun otettiin voitto tästä pelistä.

KaaPo pelasi lähes tunnin yhden miehen vajaalla ja Waltteri Riihimäki viimeistelikin ottelun loppulukemat, kun peliä oli jäljellä reipas 10 minuuttia. FC Jazzin puolustuslinja onnistui hyvin, kun keskustornien Joonas Meura ja Eetu Setänen vierellä puolustivat jalalla hieman vauhdikkaammat Aleksi Toivonen ja Eetu Kanerva.

Seth Ablade oli tyytyväinen voittoon, joka takasi myös toiseen lohkovaiheen otteluun panosta,
- Pysyimme tänään pelisuunnitelmassamme, teimme lujasti töitä kentän joka osa-alueella ja pelasimme joukkueena kelpo pelin. Luonnollisesti ennen sarjan alkua tekemistä pitää vielä kentällä kehittää. Nuoret pelaajat, jotka liittyivät nyt ryhmään, osoittivat kuuluvansa siihen ja olen heidän esiintymiseensä todella tyytyväinen.