Hyvä alku lässähti tappioon

FC Jazz onnistui kahdesti, mutta lahjoitti kolme maalia TPV:lle, joka vei ansaitusti pisteet mukanaan.

Pelin loppuhetkillä Juho Kemppinen ja Christian Harjanne pohtivat miten ihmeessä pallo saatiin yli maalin Jussi Aallon tolppalaukauksen jälkeen. TPV:n maalivahti Jaakko Häyhä sen sijaan oli tyytyväinen ettei kotijoukkueen onnistunut tasoittamaan peliä lukemiin 3-3. Kuva: Urheilusuomi.com

FC Jazz lähti otteluun hyvällä jalalla ja hallitsi ottelun ensimmäisen puoliajan alkua. Juho Lehtonen oli pelipäällä ja onnistui ottelun kuudennella minuutilla yllättämään kaukolaukauksella TPV:n maalissa pelanneen Jaakko Häyhän. Esityön maaliin tekivät vasemmalla laidalla Arttu Lötjönen, sekä Rasmus Laaksonen. Kotijoukkue rakenteli pari muutakin paikkaa, mutta paikoista jäi uupumaan huolellisuus loppusuoritusten aikana.

Hiljalleen TPV pääsi peliin mukaan ja onnistui tasoittamaan vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun Elias Haralan onnistui karata Eetu Setäseltä. Tämän jälkeen TPV loi nopeassa tahdissa hyviä lisämaalipaikkoja. TPV vasemmalla laidalla pelannut Antti Kujala oli alati vaarallinen ja loi parhaimman paikkansa juoksemalla FC Jazzin topparien väliin ja puskemalla pallon hieman ohi FC Jazzin maalin. Jakson lopulla kotijoukkue olisi voinut onnistua myös maalinteossa, mutta ensin Juho Lehtonen ampui pallon yli ja hieman myöhemmin sivusta tullut syöttö oli hieman kova, jotta Juho Lehtonen olisi sen saanut tyrkättyä maaliin.

Myös toisen puoliajan alkuun FC Jazz sai hyvän lähdön. Benjamin Tuovinen ampui lujaa hyvän hyökkäyksen jälkeen, mutta pallo meni yli maalin. Hieman myöhemmin TPV sai kulman. FC Jazzin maalissa pelannut Tuukka Nurmi nappasi pallon hyvin haltuun, mutta pudotti sen valitettavasti omaan maaliin. Tämän jälkeen FC Jazzin pelistä katosi ote ja suorituksia vaivasi huolimattomuus. Palloja ei saatu haltuun ja hyökkäyspään ratkaisut olivat heikkoja ratkaisutilanteissa. Myös linjojen välit alkoivat kasvaa ja TPV pääsi hyökkäämään avoimella kentällä kohti FC Jazzin päättyä. TPV:n painostuksen välissä FC Jazz sai kevyehkön pilkun, jonka vaihdosta kentälle tullut Jussi Aalto laittoi varmasti maaliin.

Ottelu näytti etenevän FC Jazzin osalta tuttuun tyyliin tasapeliksi, kunnes edellisen ottelun tapaan pallo ohjattiin käsivirheen johdosta pilkulle. TPV:n kapteeni Jari Nikkilä nosti pallon varmasti maaliin ja vei vieraat reipas 10 minuuttia ennen ottelun loppua johtoon. FC Jazz sai vielä hetki ennen loppua paikan tasoitukseen, mutta Jussi Aallon tolppalaukauksen jälkitilanteesta pallo lauottiin muutamasta metristä yli.

FC Jazz koki kauden neljännen tappionsa ja tällä kertaa tasapelikin olisi ollut voitto. Joukkue on nyt putoajan paikalla pisteen edellä Pallo-Iiroja. Todellinen jumbokamppailu nähdään parin viikon päästä Raumalla, kun FC Jazz matkaa Iirojen vieraaksi. Tuon ottelun häviäjällä tulee olemaan hurjasti töitä jäljellä olevissa otteluissa sarjapaikan uudistamisessa.