Heijaa PPT

KPV:n onnistui viime hetkillä tasoittaa. FC Jazz-KPV 3-3 (1-1).

Vuoden 1984-joukkue ja Onni Helén loistivat lauantain tähtinä Seasons stadionilla. Ennen ottelun alkua kentän tartanille kerääntyi reipas sakki, jossa huumori lensi ja vanhat tutut vaihtoivat kaulaillen kuulumisia. PPT:n vuoden 1984-joukkue asteli Intersport Puuvillan lahjoittamat pallot käsissään FC Jazzin ja KPV:n joukkueiden eteen Heijaa PPT kappaleen soidessa taustalla. Alkutervehdyksen ja esittelyiden jälkeen 84-joukkue heitti pallot katsomoon huumorin värittäessä tätäkin hetkeä, kun yksi heistä aprikoi, että mitä jos heittää pallon tekonurmelle saakka?

Vanhat tähdet nauttivat päivästä. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo

TPS-laina Onni Helén pelasi ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä ja nousi nopeasti yleisön suosikiksi kahdella maalillaan ja reippaalla esityksellään. Kolmannen FC Jazzin maalin teki Takaya Sasaki ampumalla rangaistuspotkun varmasti oikeaan kulmaan pelin 74 minuutilla. Ottelun mainiosti tuominnut Lina Lehtovaara osoitti pilkkua sen jälkeen, kun Mmenie Abassi-Ita Etok oli vapauttanut Helénin maalintekoon ja turkulaista rikottiin alueen sisällä. FC Jazzin kärkipari Firmino ja Helén näyttää toimivan mainiosti tällä hetkellä.

​​​​​​​Kotikentällä harmaassa juhlapeliasussa pelanneen FC Jazzin ottelu oli jälleen kerran maalirikas. Maaleja joukkue on onnistunut nyt tekemään kauden peleissä 41 kpl, joka on sarjassa toiseksi eniten. Vastaavasti omassa päässä on soinut 43 kertaa, joten keskimäärin joukkueen peleissä tehdään keskimäärin neljä maalia.

Onni Helén oli heti Seasons stadionilla vauhdissa. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo

​​​​​​​Ottelussa KPV siirtyi johtoon Topias Helteen kaukolaukauksella, joka heijasi Rasmus Simulan käsien läpi maaliin 24 peliminuutin kohdalla. FC Jazz tuli tasoihin ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun Justukset Lehto ja Rantanen pelasivat takanurkalle rynnänneelle Helénille huippupaikan. Toisen puoliajan aluksi KPV onnistui siirtymään 1-2 johtoon Ykkösen maalipörssiä johtavan Sten Viidaksen maalilla. Maaleja Viidas on nyt onnistunut tekemään tusinan verran. Pelin 79 minuutilla FC Jazz siirtyi johtoon, kun Firmino ryösti pallon hyökkäysalueella ja Helén paukautti pallon voimalla verkon perälle.

Sarjakakkonen KPV tuli vielä 90+1 minuutilla tasoihin Abraham Okyeren puskiessa pallon takanurkalta FC Jazzin maaliin. Molemmat joukkueet saivat loppuhetkillä vielä luotua maalipaikan, mutta tällä kertaa voittajaa ei ottelusta löytynyt. FC Jazz nousi tasapelin turvin nyt sarjataulukossa sijalle kuusi. Runkosarjan viimeisessä pelissä se matkaa FC Vaajakosken vieraaksi, jossa sillä on mahdollisuus kasvattaa tappiottomien pelien määrä kuudeksi ja voitolla varmistaa yläloppusarjapaikka.

Joona Visavuori on taistelevalla pelityylillään ollut vuosi joukkueelle tärkeä pelaaja monipuolisuutensa ansiosta. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo

Runkosarjan toiseksi viimeinen kamppailu oli tällä erää myös Joona Visavuoden viimeinen peli FC Jazzissa. Seuran 22-vuotias oma kasvatti siirtyy opiskeluiden perässä Turkuun. Kaudella 2017 edustusjoukkueen rinkiin nousseelle pelaajalle kertyi seitsemän kauden aikana yli 100 ottelua. FC Jazz toivottaa Joonalle tsemppiä opiskeluihin ja tuleviin peleihin.

Kiitos kaikille reippaalle 1000 katsojalle ja paikan päälle saapuneille. Juhlapelissä oli laadukasta jalkapalloa ja tunnelma tapahtumassa kohdallaan.

Juhlaottelussa kotijoukkueen peliasu oli harmaa ja maalivahti Rasmus Simula oli pukeutunut tuttuun punaiseen kotiasuväriin. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo