FC Jazz palasi tasolleen

FC Jazz esitti viimeisessä kotiottelussa taas tuttuja otteita. Joukkue esiintyi tasapainoisen rytmikkäästi ja nappasi tärkeät pisteet 3-2 voitolla.

Juho Lehtonen laittoi pallot sisään ja Mostafa Mohammadi teki esityön molempiin maaleihin. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Ennen ottelun alkua FC Jazz kutsui Hall of Fameen kolme henkilöä, kun Aleksi Nurminen, Rodrigo ja Veikko Hakamäki pääsivät kunniagalleriaan. Reippaasti yli 80-vuotias Veikko Hakamäki tiivisti tunnelmat ennen tilaisuutta,
- Tänä syksynä olen poiminut mustikkaa yli 200 litraa, puolukkaa tulee hieman vähemmän. Oikein hienoa on silti olla täällä stadionillakin.

Veikko Hakamäen nimellä pelataan syksyisin Karhuhallissa myös junioriturnausta. Veikko on tehnyt pitkän uran FC Jazzin junioripuolella. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Itse ottelussa tahtipuikkoa heilutti FC Jazzin joukkue. Vierailija FC Espoo on viime peleissään esittänyt hyviä otteita ja joukkue on B-lohkossa neljän joukossa, jonne FC Jazzinkin tavoite oli ennen kauden alkua asetettu. Vierailijoiden hyökkäys on laadukasta tasoa, mutta tällä kertaa punaisten puolustusryhmitys onnistui estämään Valdrin Rashican, Samuli Heiskan ja Kastriot Kastratin yritykset. FC Espoon parhaaksi pelaajaksi nousi ottelussa joukkueen kapteeni Viljami Isotalo, joka ottelun toisella jaksolla esitti taiturimaisen nousun läpi kentän aina maalipaikkaan saakka.

Rashica ja Kastrati onnistuivat ottelussa kertaalleen. Maaleillaan pelaajat nousivat uhkaamaan B-lohkon maalipörssin kärkiparia. Kastratilla ja Rashicalla on nyt 10 tehtyä maalia, kun Jussi Aallolla ja Elmo Heinosella niitä on 11. Viimeisellä kierroksella kisataankin tiukasti maalipörssin voitosta, kun Jussi Aaltokin päässee pelikiellon kärsimisen ja kuumeilun jälkeen taas kentälle Salossa.

Valdrin Rashica pääsi ampumaan ottelussa kolme vapaapotkua aivan huippupaikoilta. Tällä kertaa yritykset olivat FC Jazzin onneksi huonoja. Rashica onnistui kuitenkin 71 minuutilla pilkusta tekemään ottelun loppulukemat, kun FC Jazz pelasi omalla alueella tilanteen hieman huolimattomasti. Kastrati tasoitti pelin 22 minuutilla lukemiin 1-1, kun espoolaiset pääsivät Tuukka Nurmen hienon torjunnan jälkeen kulmalle. Kulmapotkun jälkitilannetta FC Jazz ei saanut tilannetta purettua ja Kastrati laittoi pallon maaliin.

Nicolaksen hurja työmäärä ja tahto haastaa vastustajan puolustajia näkyi pelin lopussa kasvoilla. Joukkueeseen hienosti sisään päässyt brasilialainen on varmasti yksi pelaajista, jonka toivotaan Porissa jatkavan myös ensi kaudella. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

FC Jazzin otteissa riitti rohkeutta ja malttia. Benjamin Tuovinen pelasi Joonas Meuran rinnalla hyvän pelin ja Juho Kemppisen paluu keskikentän keskellä auttoi pelinrakentamisessa. Tobias Laaksonen teki FC Jazzin kolmannen maalin ja oli elementissään kymppipaikalla. Laaksosen maaliin antoi syötön Nicolas, joka esiintyi viihdyttävästi koko pelin ajan. Ottelun avausmaaliin tekivät esityön juuri Tobias Laaksonen ja Nicolas, jotka vapauttivat 18 minuutilla Mostafa Mohammadin laidalta juoksuun. Mohammadin keskitys tavoitti hyvään vireeseen päässeen Juho Lehtosen pään, joka siirsi varmasti FC Jazzin ensimmäisen kerran johtoon.

Seth Ablade oli tyytyväinen pelin jälkeen ja tuuletti kopissa yhdessä joukkueen kanssa hienoa voittoa,
- Pelasimme mallikkaan pelin. Esityksemme oli sellaista, jota olemme nähneet joukkueelta ennen loukkaantumisaaltoa. Tänään oli rauhallisuutta, malttia ja hienoa taistelua kentällä. Kentällä oli myös monia onnistujia.

Heti toisen puoliajan aluksi FC Jazz tarjoili vieraille aurinkoisessa säässä kylmää vettä niskaan, kun laidaltaan loppuun saakka yrittänyt Mohammadi kaadettiin maalivahti Heikki Louhivaaran toimesta. Tuomitun pilkun ampui Juho Lehtonen varmasti maaliin ja vei kotijoukkueen 3-1 johtoon. Ottelun ehkä upein tilanne nähtiin kun Joona Visavuori nousi puolustajan paikalta hyökkäykseen kymmenen minuttia ennen loppua. Visavuoren antaman keskityksen Nicolas ampui suoraan ilmasta, mutta tällä kertaan espoolaisten maalivahti torjui laukauksen upeasti kulmaksi.

Tasapainoinen esitys ja roima parannus edellisen viikon peliin nosti FC Jazzin sarjassa nyt ohi Iirojen sijalle seitsemän, joka jäi 4-4 tasapeliin Espoossa. KäPan tappio ja EPS:n tasapeli, sekä FC Jazzin voitto tarkoittivat sitä, että toinen putoaja ratkaistaan viimeisellä kierroksella GrIFK:n, EPS:n ja KäPan välillä. FC Jazz taistelee vielä sijasta viisi. Sijoituksen nouseminen edellyttää FC Jazzin voittoa viimeisellä kierroksella SalPasta sekä sen, että FC Honka akatemia häviää viimeisellä kierroksella putoaja Tamulle ja SalPa häviää rästiottelun tänään sunnuntaina Ilvekselle.

​​​​​​​FC Jazz kiittää myös paikalle saapuneita legendoja, jotka pääsivät muistelemaan menneitä vanhojen pelikavereiden kanssa. Legendapelit tulevat jatkumaan taas kaudella 2020.