Draamaa 3193 katsojan edessä

Paikallispelin loppuhetket tuottivat tuskaa kotijoukkueen pelaajille. FC Jazzin esitys oli hyvä ja enemmänkin olisi ansaittu. MuSa vei ottelun loppuhetken rutistuksella 2-3. Paikalle saapuneelle ”ennätysyleisölle”...

Paikalle saapuneelle ”ennätysyleisölle” tarjoiltiin kaikki huikean futismatsin elementit. Lukema 3 193 katsojaa on suurin katsojalukema porilaisessa futiksessa FC Jazzin kulta-aikojen jälkeen. Edellinen yli 3 000 katsojan määrä on saavutettu kun FC Jazz nousi 2013 syksyllä Ykköseen. Tuolloin karsinnan ensimmäisessä osassa Porin stadionilla oli 3 024 katsojaa. Yhteensä Porin derbyt liiikuttivat yli 5000 katsojaa peleihin.

Paikallispelissä oli latausta ja ensimmäisen jakson pelaamisessa se näkyi molempien joukkueiden varovaisuutena. Toisella jaksolla FC Jazz otti ohjat käsiinsä ja piti palloa hallinnassaan MuSan keskittyessä turvaamaan ensimmäisen jakson alussa tullutta johtomaaliaan.

Avausmaalin derbyssä teki ottelun paras pelaaja Matias Koskinen, joka FC Jazzin puolustuksen estelyistä huolimatta puski Rudi Dieterin keskityksen maalin vasempaan ylänurkkaan pelin viidennellä minuutilla. Koskinen oli muutenkin pelipäällä ja oli MuSan vastahyökkäyksien ilmentymä koko ottelun ajan. Raamikas hyökkääjä tasoitti ottelun viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vapaapotkun jälkitilanteesta ja rynni lisäajan kolmannella minuutilla laukaisupaikkaan jonka jälkitilanteesta Rudi Dieter teki ottelun voittomaalin.

FC Jazzille tappio oli karvas. Hieno nousu johtoon ottelun 79 minuutilla vaihtui pelin lopulla tappioksi. Kotijoukkueen esitys oli kuitenkin hyvä ja pienellä maltilla olisi johto saatu pidettyäkin. Joukkueessa oli taisteluhenki päällä ja sen parhaimmat ilmentymät Waltteri Riihimäki ja Juho Kemppinen pitivät tunnetasoa ottelussa sopivasti yllä. Riihimäki pelasi terävästi läpi ottelun ja ampui muutaman kerran upeasti. Juho Kemppisen työmäärä oli jälleen kerran huikea ja rooli joukkueen keskikentällä selvä.

Joonas Meuran vapaapotkut saivat lehtereillä olevat ihmiset odottavaan olotilaan. Ensimmäisen kovan vapaapotkun MuSan maalivahti sai torjuttua vaivoin, mutta FC Jazzin johtomaalissa Tomi Mikkelssonilla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia. Vapaapotkujen lisäksi Meura ampui kerran lähes puolesta kentästä pallon, jonka Mikkelsson sai torjuttua kulmaksi. FC Jazzin ansaittu tasoitusmaali rakentui hienosti vaihdosta kentälle tulleen Husa Aftabin syötöstä, jonka Iyam Friday ampui vasempaan alanurkkaan ottelun 68 minuutilla. Aftab toi vaihdosta kaivattua energiaa kentälle.

Ottelussa päästiin pelaamaan myös runsaasti erikoistilanteita ja varsinkin tunnin pelin kohdalla erotuomarilla oli kortti herkässä. Tuolloin keltaisia kortteja nähtiin peräti kuusi kappaletta. Paikallispelissä nähtiin kaikenkaikkiaan 11 keltaista korttia ja yksi ulosajo, jotka eivät pelin luonnetta oikeastaan kuvaa määrällisesti mitenkään. MuSan erikoistilanne pelaaminen rakentui Samu-Petteri Mäkelän taitotasoon ja pelin tasoitus tulikin hänen keskityksensä jälkitilanteesta. Vieraiden tasoitusmaalissa FC Jazzin puolustuksen ei onnistunut purkaa palloa pois maalin edestä ja lyhyen hässäkän jälkeen pallo löytyi kotijoukkueen maalista.

Olli Orvasto jakoi joukkueen tunteen pelin jälkeen,
- Pelattiin hyvin hienon yleisömäärän edessä, mutta se ei hirveästi lämmitä kun pisteitä saatiin tasan nolla. Esitykseen sinällään voi olla tyytyväinen, mutta kolme maalia omiin on todella paljon. Tämä oli nyt viides ottelu peräkkäin kun päästämme keskityksistä maaleja. Katselen nyt myös itse hieman peiliin ja pohdin miten se on mahdollista. Päivän tappio on itselleni iso pettymys. Ei sen vuoksi, että pisteet valuivat lopussa käsistä vaan siksi että hallinnastamme huolimatta emme kyenneet pitämään johtolukemia ja annettiin pisteet pois.

Perjatai-illan ottelu oli huikea draamankaari. Moni paikallaolija ja pidemmältäkin saapunut katsoja ei varmastikaan jäänyt katumaan tuloaan. Rumpujen pärinä, täysi pääkatsomo ja upea alkusyksyn ilta osoittivat että urheilun seuraaminen paikan päällä kannattaa. Moni kertoi, että illan ottelu oli kesän parasta paikan päällä nähtyä tuotetta.

Kotijoukkueen pelaajien kannattaa nostaa leukaa pystyyn ja suunnata katseet tiukasti seuraavaan matsiin. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä, jotka tuottavat positiivista tulosta loppupeleissä.

KaaPo – FC Jazz lauantaina 25.8 klo 17.00, Kaarina

Kokoonpano: Östling, Virtanen, Kanerva, Kuusela, Meura, Mapoka, Kemppinen (Pyyranta), Friday, Lehtonen Jo (Aftab), Lehtonen Ju (Lehtinen), Riihimäki
Vaihdossa lisäksi: Nurmi, Lemio, Laaksonen, Tuovinen