Avauspelistä tappio

FC Hongan akatemia esitti vauhdikasta jalkapalloa läpi ottelun Riku Paularinteen piiskatessa ryhmäänsä. FC Jazzillakin oli paikkansa eikä punaistenkaan esityksessä ollut moitittavaa.

Juho Lehtonen viimeisteli FC Jazzin 0-1 maalin. Kuva: Urheilusuomi.com

Ottelun ensimmäisellä jaksolla riitti liikettä ja kotijoukkueen alku sai FC Jazzin puolustamaan omaa maaliaan tosissaan. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Honka sai kolme kulmapotkua, puolittaisen läpiajon ja pari vaparia hyvistä paikoista. Vieraat eivät olleet jättäneet jalkojaan bussiin, mutta Honka oli väkevä aina Nicolaksen tolppalaukaukseen saakka. Tuon jälkeen FC Jazz pääsi peliin paremmin mukaan ja hetken päästä Nicolas laitettiin nurmen pintaan rankkarialueella. Epäselvässä tilanteessa pallo ajautui Juho Lehtoselle, joka laukoi pallon voimalla Hongan maaliin ottelun 14 minuutilla.

FC Jazz pääsi peliin maalin jälkeen mukaan ja sai kahden kulman jälkitilanteissa luotua maalipaikat, joista ensimmäisen Fatoghoma Kourouma ampui yli ja toisessa Eero Lehtinen sijoitti pallon yläkulmasta ohi. Ennen Hongan harmillista tasoitusta Nicolas pääsi vielä yrittämään laukauksellaan maalia, jonka kotijoukkueen maalivahti Rasmus Leislahti kuitenkin torjui. Honka pääsi taas hallitsemaan peliä sen jälkeen kun ottelun 24 minuutilla Robbie Azolon kova kaukolaukaus lipsahti pari läpiajoakin hyvin torjuneen Tuukka Nurmen sormista sisään.

Toisen jakson alussa Hongan Robbie Azolo onnistui toistamiseen ja heitti kylmää vettä porilaisten niskaan ampumalla pallon FC Jazzin maalin etuylänurkkaan pitkän poikittaisen kuljetuksen jälkeen 48 minuutilla. Jälkimmäisellä jaksolla pelin tempo ei noussut ensimmäisen jakson tasolle, mutta pysyi kuitenkin vauhdikkaana. Jakson parhaimmat maalipaikat tulivat kotijoukkueelle ja pelin lopussa Tuukka Nurmi sai torjuttua vielä Hongan puhtaan läpiajon, kun FC Jazz haki tasoitusta. FC Jazzin parhaimman paikan jaksolla rakensi Kourouma, jonka syöttöä Nicolas ei kuitenkaan saanut kunnolla haltuunsa.

FC Jazzin päävalmentaja Seth Ablade antoi kotijoukkueelle tunnustuksen hyvästä pelistä,
- Emme tänään päässeet ihan samaan vireeseen kuin viime peleissä. Vastustaja oli tasokas ja pelasi taitavaa jalkapalloa, josta huomasi että meidän vahvuudet olivat hyvin tiedossa. Toisaalta emme voi antaa sarjassa helppoja maaleja, jos haluamme ottaa pisteitä. Pelit jatkuvat ja vaikka tappio tuli, niin kykenimme luomaan riittävästi maalipaikkoja varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

Hongan joukkueesta nousivat esiin pelissä kahdesti osunut Robbie Azodo sekä Arlind Sejdiu. Riku Paularinne totesi pelin jälkeen, että joukkueella oli kova tahtotila heti alusta alkaen taistella pisteet itselle,
- Pelasimme tänään todella hyvän pelin, jossa varsinkin sen alku oli vauhdikas. Harmittava takaiskumaali sekoitti hetkeksi peliämme. Toivuimme siitä kuitenkin ensimmäisen jakson aikana ja siirtyessämme toisen jakson alussa 2-1 johtoon olisi meidän pitänyt kyetä tappamaan peli. Toisella jaksolla puolustimme hyvin eikä Jazz saanut vaarallisia maalipaikkoja. Kaikesta huomasi, että kausi on nyt alkanut. Molemmat joukkueet olivat pelin jälkeen fyysisesti kaikkensa antaneita.

FC Jazzin joukkueessa Nicolas Gomes Ramos uurasti varsinkin ensimmäisellä jaksolla paljon ja oli mukana useamman maalipaikan luonnissa mukana. Juho Lehtosen maali on varma suoritus, kun paikka tuli. Joonas Meura ja Jussi Lemio jaksoivat uurastaa ja peittää Hongan maaliyritykset. Fatoghoma Kourouma teki lujasti töitä vasemman puolustajan paikalla ja nousi muutaman kerran hyvin hyökkäyksiin mukaan.

Kokoonpano: Tuukka Nurmi, Oliver Nabb, Jussi Lemio, Joonas Meura, Fatoghoma Kourouma, Rasmus Laaksonen (77' Visavuori Joona), Tobias Laaksonen, Juho Kemppinen (59' Toni Pyyranta), Nicolas, Eero Lehtinen, Juho Lehtonen (75' Christian Harjanne).
Vaihdossa lisäksi: Eetu Lindfors ja Aleksanteri Tomberg.