Akbar taituroi hatun arvoisesti

FC Jazz kiipesi sarjataulukossa ylöspäin. Iirojen tilanne tukaloitui lähes mahdottomaksi sarjapaikan säilymisen osalta.

Jussi Aalto onnistui taas pilkusta ja avasi FC Jazzin maalikarkelot. Kuva: Urheilusuomi.com

Kakkosen B-lohkoa on jäljellä satakuntalaisten joukkueiden osalta enää kolme peliä derbyn jälkeen. Perjantai-illan valoissa FC Jazz kohteli Iiroja kaltoin ja takoi raumalaisten verkkoon peräti kuusi maalia. FC Jazzin maaliin loukkaantumisen jälkeen palannut Janne Järnstedt piti tyylikkäästi nollan. Iiroilla oli ottelussa muutama erinomainen maalipaikka, joista se ei tällä kertaa saanut palloa ylärimaa lähemmäs kotijoukkueen maalia. Iirojen laukauksia oli myös Eetu Setänen useimmiten peittämässä oman maalin edessä.

FC Jazz oli ottelussa tehokas ja onnistui maalinteossa molemmilla puoliajoilla kolme kertaa. Hatun ottelussa taiteili myös Aleksander Akbar, joka onnistui kahdesti ensimmäisen puoliajan lopulla. Ensin Akbar laittoi Juho Kemppisen pitkän sivurajaheiton maalin perukoille ja aivan jakson lopulla siirsi pallon tyhjään maaliin sen jälkeen, kun Juho Lehtonen ja Jussi Aalto pelasivat Iirojen puolustuksen hajalle. Ensimmäisen puoliajan avausmaalin oli tehnyt Jussi Aalto pilkusta. Rangaistulaukaus tuomittiin, kun Christian Harjanne kaadettiin Joonas Meuran hyvän pystysyötön päätteeksi.

Kotijoukkue hallitsi ottelua ja Iirot oli vaisu, vaikka panoksena oli pelaaminen sarjapaikasta. Toki Iirojen loukkaantuneiden lista on pitkä ja tätä kautta kokoonpanon rakentaminen on ollut jo jonkin aikaa työlästä Kimmo Hörkölle. Toisella puoliajalla FC Jazz siirtyi 4-0 johtoon Akbarin kolmannella maalilla, tällä kertaa nyt viisi maalia neljässä pelissä viimeistellyt Akbar pukkasi pallon maaliin Jussi Aallon kulmapotkusta. Myös Aalto on viimeistellyt Jazzille viisi maalia.

Hattutempun viimeistellyt Akbar oli hyvillä mielin pelin jälkeen ja käänsi katseen jäljellä oleviin otteluihin,
- Pelasimme tänään yhtenäisesti ja sitä kautta saatiin hyvä lopputulema. Tosi ylpeä kaikista pelaajista. Tänään oli pakko pistää verkot heilumaan, koska viime pelissä meillä oli paljon paikkoja, joista ei tehty. Tänään upposi sitten paremmalla prosentilla.

Ottelun loppulukemat viimeistelivät hyvillä yksilösuorituksilla Waltteri Riihimäki ja Aleksi Toivonen. Toivosen 6-0 maalia oli kaunis kaukolaukaus ja kruunasi pelurin hyvän ottelun.

Jussi Aalto on ollut FC Jazzille tärkeä pelaaja hyökkäyspäässä ja vaikka katsomossa jännitetään, meneekö pilkku sisään, niin Aalto kertoo ottavansa suorittamisen rauhallisesti,
- Olen urani aika vetänyt niin monta pilkkua, ettei ne jännitä enää. Yritän katsoa mitä maalivahti tekee ja teen sitten oman ratkaisun. Tänään pelattiin taas fiksusti. Tiedettiin, että vastaan tulee nuori joukkue ja yritettiin pitää virheet omassa päässä minimissä sekä saada palloa vastustajan alueelle.

FC Jazzilla on nyt putoajan paikalle matkaa neljä pistettä ja FC Espoo voi lauantain voitolla SalPasta nousta pisteen päähän. Toisen putojan paikalle on useampi ehdokas, mutta Aalto kertoo olevansa luottavainen punaisten hyvän loppukauden jatkumiseen ja muistuttaa, että sarjan nelossijaankin on tällä hetkellä vain neljä pistettä,
- Lopuissa peleissä kohdataan päävastustajat ja niissä pitää jatkaa sitä mitä tänäänkin kentällä tehtiin. Eli pelataan järkevästi ja mietitään huolellisesti, millaisilla kuvioilla saadaan pisteitä lopuista peleistä maksimaalisesti kasaan.
​​​​​​​

FC Jazz kohtaa vieraissa vielä sarjassa takanaan olevat GrIFK:n ja FC Espoon sekä kotona kauden viimeisessä pelissä sunnuntaina 1.11 klo 14.00 TPV:n, joka on tällä hetkellä pisteen FC Jazzia edellä.